Дворови “као” побједници

Мјесна заједница Дворови апсолутни је побједник Фестивала ” Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију”, те је поносни добитник главне награде у вриједности од 300.000 КМ кроз инфраструктурне пројекте које ће поменута заједница кандидовати Градској управи града Бијељина.

КУД Јања је неприкосновени побједник у фолклору те је тако ова мјесна заједница заузела убједљиво прво мјесто како у омладинском тако и д‌јечијем фолклору.

У категорији омладинског фолклора велико друго мјесто заузео је КУД Црњелово, док је треће мјесто припало КУД Дворови.

У категорији д‌јечијег фолклора друго мјесто је припало феноменалној д‌јеци из КУД-а Дворови, док су треће мјесто однијела дивна д‌јеца из Велике Обарске.

Зналци генијалци из Велиног Села су својој подручној школи обезбиједили комплетно реновирање као прваци у категорији знање, друго мјесто су освојила д‌јеца из Велике Обарске која су за своју школу обезбиједила компјутер, док је треће мјесто припало екипи д‌јеце из Дворова.

Неизмјерно сам поносан на нашу д‌јецу, на наше људе, на показано достојанство и представљен раскошан таленат. Фестивал “Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију” обећавам вам постаће један од брендова Семберије и предвиђам да ће сваке године бити на све већем нивоу и да ће окупљати све већи број чувара традиције и културе. Овај фестивал биће и темељ оживљавања и очувања наших села, дајем вам ријеч и чврсто обећавам, поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Извор:Бијељина данас

108
Кликни и оцјени овај чланак
Тотал: 0 Пресек: 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *