Сад је време да их посадите у дворишту: Ово су 3 биљке које змије апсолутно не подносе -

Већина змија бира хладна, влажна и мрачна станишта, као што су гомила, дрва, дасака или густи грмови или висока трава.
Змије су често непожељни гости на нашим имањима. Уређење самог терена, односно станишта је релативно једноставан начин да се смањи могућност настањења у вашој башти.
Kако би смањили могућност појаве змија отклоните потенцијална скровишта и за грабљивицу и за ловину.

Редовно косите травњак и кратите живу ограду поготову ону која расте близу тла. Наслажите камење и дрво за огрев даље од баште и куће, а још идеалније би било на полицама. Такође, храну за љубимце држите у затвореним контејнерима.

Ако је ваше двориште или башта склоно змијама, размислите о изменама које ц́е одвратити ове штеточине од уласка. Редовно се бавите баштом како бисте уклонили све привлачне змије као што су остаци, рупе и раст.

Скратите траву да бисте елиминисали скровишта за змије. Размислите о постављању ограде отпорне на змије од челичне мреже, пластичне фолије или мреже за хватање. Ако инсталирате ограду, уверите се да је у равни са земљом и под углом ка споља и да је висока најмање 100ак цм и дубока око 120 цм.

Kористите материјале који змијама отежавају клизање по њима, попут листова божиковине, шишарки, љуске јајета и шљунка.

Можда би било добро и да размислите о садњи биљака које одбијају змије које пружају природно средство одврац́ања. Неки уобичајени примери укључују невен, лимунску траву и пелин.

Већина змија бира хладна, влажна и мрачна станишта, као што су гомила, дрва, дасака или густи грмови или висока трава. Наиме, иста ова места радо бирају мишеви и глодари.

175
Кликни и оцјени овај чланак
Тотал: 0 Пресек: 0

By Modran

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *