Ево решења

ЗВОРНИК – Фочански бизнисмен Гордан Павловић, односно његово предузеће „Павгорд“, постало је једини власник зворничке „Алумине“, сазнаје портал КАПИТАЛ.

„Алумина“ је изузетно профитабилна кћерка фирма Фабрике глинице „Бирач“ у стечају.

Иако стечај у фабрици још није окончан, „Павгорд“ је, како сазнајемо, на основу судских пресуда у извршном поступку успио да преузме „Алумину“ и постане власник највреднијег дијела ФГ „Бирач“.

Стечајни управник ФГ „Бирач“ Миодраг Петровић за ЦАПИТАЛ је потврдио да је „Павгорд“ преузео „Алумину“ кроз извршни поступак који је спроведен пред Основним судом у Зворнику.

„Тај извршни поступак је активиран крајем прошле године, а продаја улога ФГ „Бирач“ у „Алумини“ по основу извршних пресуда је објављена и завршена у јануару ове године“, рекао је Петровић.

Казао је да о износима за које су улози купљени не може говорити јер није у канцеларији.

Истакао је и да „Алумина“ више није дио стечајне масе и да ће се сада вршити процјена преостале имовине коју ФГ има и која ће затим ићи на продају.

Подсјећамо, „Павгорд“ је годинама водио судске поступке против „Алумине“ с циљем наплате 122 милиона КМ потраживања од ФГ „Бирач“, која је још прије десет година купио од литванске Укио банке.

Око тог потраживања годинама су се водили бројни спорови, а ствари се пред судовима почињу брзо распетљавати након што је Влада РС половином 2022. године продала „Павгорду“ своја потраживања од Фабрике глинице.

Посљедња препрека за преузимање „Алумине“ отклоњена је почетком ове године када је Окружни привредни суд у Бијељини „Павгорду“ признао 122 милиона КМ потраживања од ФГ „Бирач“.

Извор. Капитал.ба

113
Кликни и оцјени овај чланак
Тотал: 0 Пресек: 0

By Modran

One thought on “Ево решења”
  1. Евај случај и натезање око учешћа у удјелу власништва и мене лично је коштао скоро па живота.Добио сам отказ у а.д.Витинка са образлоћењем на овај проблем утиче на моје губљење радног мјеста у педесет и трећој години живота.Самим ти изгубио сам шансу за редовна примања и пензију тј. осјечене су ми руке и ноге.Од тада па до сада ходам око неуропсихијатара и водим разне и мучне борбе.
    Ако вам ништа није јасно е па није ни мени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *