Руси модернизовали Ладу Ниву,погледајте како сада Лада Нива изгледа -

Прелазак на ратну економију очигледно још није захватио највећег руског произвођача аутомобила Автоваз, који је представио нову верзију једног од најиздржљивијих теренских аутомобила. Додуше, мора се признати да је модернизација каснила јер била је најављена још за прошлу јесен, али сада је дошла у продају.

Пре свега, занимљиво је име. Док Форд тренутно осваја свет својим моделом Бронцо, Лада је одлучила да промени само једно слово и Ниву је назвала Бронто.

Kако наводи Индеx.хр, модернизована Нива Бронто је сада опремљена 1,7 литарским бензинским мотором који развија 61 кW/83 KС и 129 Нм обртног момента те задовољава еколошки стандард Еуро 5. Наравно, Нива и даље има стални погон на сва четири точка с могућношћу закључавања централног диференцијала и спајања редуктора.

Верзију Бронто карактеришу повећано растојање од тла, укрућене предње опруге, модификована задња осовина и посебни амортизери те диференцијали на предњој и задњој осовини. Додатно, Нива Бронто има побољшану геометрију каросерије с 24 цм удаљености од тла и повећаним ходом предњег и задњег вешања.

Престижнији ниво опреме укључује проширења точкова и 15-инчне алуминијумске наплатке с посебним гумама, док најбогатија верзија има и пластичне украсе прагова и браника, пластичне облоге точкова и светла за маглу.

Цена аутомобила креће од 1.303.900 рубаља, што је прерачунато само 13.100 евра.

Извор: Индеx.хр ; Фото: Архива Аутоблог.рс / Лада

93
Кликни и оцјени овај чланак
Тотал: 0 Пресек: 0

By Modran

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *