Котлук(Котлуци) -
Котлук-Котлуци је атар села Модрана смјештен испод села Обријеж и Ченгић а оивичен Новим насељем Јања и ријеком Модран.Ријеч је о веома плодом земљишту,можда не и најлакше обрадљивом али заиста плодном.Котлук-Котлуци је атар села Модрана смјештен испод села Обријеж и Ченгић а оивичен Новим насељем Јања и ријеком Модран.Ријеч је о веома плодом земљишту,можда не и најлакше обрадљивом али заиста плодном.

Котлук-Котлуци је атар села Модрана смјештен испод села Обријеж и Ченгић а оивичен Новим насељем Јања и ријеком Модран.Ријеч је о веома плодом земљишту,можда не и најлакше обрадљивом али заиста плодном.
Атар је прошаран са по којом храстовом шумом.У склопу Котлука налази се и најстарије помјесно гробље.

Посебност овог гробља је у томе што се надгробни споменици постављају тако да је лице споменике окренуто западу што није уобичајено и колико је мени познато само се може видјети у овом гробљу.Зашто је то тако није познато.
Постоје нека нагађања али тачног и схватљивог објашњења нема.Неки воле рећи да су на тај начин стари становници села заваравали Турке да ови не би  ископавали поконике и њихова тијела масакрирали,да ли је то тако можемо само нагађати.
Породице које се сахрањују у Котлуцима су:Аврамовићи,Ћубићи,Парађеновићи,Крсмановићи,Кајмаковићи,Ђурићи,Цвјетиновићи(Перушићи),Деспотовићи,Солаковићи,Павловићи…

99
Кликни и оцјени овај чланак
Тотал: 0 Пресек: 0

By Modran

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *