Више од игре -

Некакви први почетци организованја такмичења у фудбали збили су се сада већ далеке ’77 године прошлог вијека.Нисам сасвим сигуран у овај податак јер се остарило и мозак попушта са својим радом.

Било како било тих година у “Беговој башчи”постављени су први голови стандардни димениза од правог дрвене одјеченог у некој или нечијој шуми,можда је то била “кајмаковића шума” које данас више нема.

Играо се најбољи фудбал на свијету.Организовао би се и по неки турнир.То је трајало со 1979.г. када се гредер за равњање земљишта није појавио на данашњем плацу парохиске порте.Поставлјене су жељезне стативе и пречке,права мрежа на головима и оивичено игралиште а потом и ограђено.Убрзо те исте године основан је ФК Модран и историја је почела.

Са мање или више успјеха ФК Модран се такмичио а и данас постоји.Никад није прекидао са радом а данас нам у многоме од помоћи комшије из сусједне Јање како клуб не би престао са радом.Разлог том стању је масован одазак младих људи на запад како би се запослили и достојанствено живјели.Ето тако у далеком Франкфурту постоји ФК Темпо где имају млади Модранци и тај клуб је од ове године у шестој лиги Њемачке.

Е да,да не заборавим игралиште како се у Модрану воли рећи за фудбалски терен поново се сели због изградње помјесног храма тик поред итог и ту се и данас налази.

Неке везе: https://www.facebook.com/FcModranPjetlici/

Контакт: 065/627-069

344
Кликни и оцјени овај чланак
Тотал: 1 Пресек: 5

By Modran

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *